da Dansk

Musée d’Orsay

Musée d’Orsay er et populært og meget besøgt vartegn i Paris. På museet finder du værker af elskede mestre som Degas, Manet, Monet, Renoir og Van Gogh. Udover en omfattende samling malerier finder du også skulptur og brugskunst på museet. Alle kunstværker i Musée d’Orsay blev lavet mellem 1848 og 1914.

Alle billetter og ture

Efter grundig overvejelse har vi udvalgt de bedste ture til Musée d’Orsay med vores partner Getyourguide. Disse ture tilbyder den bedste oplevelse for dansk og engelsktalende besøgende.

Højdepunkter

Petite danseuse de 14 ans er en voksfigur af kunstneren Degas. En danser fra Belgien, dengang 14 år gammel, tjente som model for dette. Degas forsynede det naturligt farvede billede med en tutu, med ægte hår og ægte ballerinasko. Det var et eksempel på ekstrem hyperrealisme. Derefter præsenterede han kunstværket for første gang på den impressionistiske udstilling i 1881, omgivet af en vitrineskab, som var det et museumseksemplar. Billedet var så realistisk, at det skabte en skandale. Degas har aldrig præsenteret noget af sit arbejde siden da. Efter hans død blev der lavet ikke færre end femogtyve bronzestøbninger af hans originale statue. Man kan findes i Musée d’Orsay, omgivet af glas, som Degas ville have ønsket.

Vi finder også hollandsk talent i Musée d’Orsay: Starry Night Over the Rhone, eller: Starry Night, malet af Vincent van Gogh. Det er et af Van Goghs største mesterværker.

Musée d’Orsay har to smukke restauranter, hvor du kan tage plads og få noget at spise og drikke efter dit besøg på museet. En af restauranterne ligger under det smukke stationsur. Den anden restaurant ligger i den tidligere balsal med lysekroner og barokke loftsmalerier af hotellet, der var placeret på togstationen (Hôtel d’Orsay). Meget unikt at have en drink her.

Musée d’Orsay: En kort historie

Musée d’Orsay ligger i den tidligere Gare d’Orsay togstation. Denne monumentale togstation blev bygget mellem 1898 og 1900 til verdensudstillingen 1900. Stationens designer er Victor LaLouw. Indtil 1939 blev Gare d’Orsay brugt som togstation. Den statelige bygning fik et nyt formål som kunstmuseum i 1986.

Det (nye) museum Musée d’Orsay bygger bro mellem den klassiske samling af Louvre og den moderne samling af Centre Pompidou. Musée d’Orsay -samlingen består stort set af kunstværker fra Louvre, Jeu de Paume og Musée d’Art Moderne.

FAQ: Musée d’Orsay

Tirsdag til søndag fra 09:30 til 18:30
Lukket om mandagen

Solférino

1 Rue de la Légion d’Honneur, 75007 Paris

Load More