da Dansk

Montmartre

Montmartre var oprindeligt en landsby uden for Paris, men med udvidelsen af ​​Paris i 1860 blev Montmartre tilføjet til byen som et distrikt. Det dejlige ved kvarteret er, at det har formået at bevare sin landsbykarakter. Går du gennem Montmartre, støder du på alle mulige fine smalle gader, små pladser, hvidkalkede huse og gammeldags gadebelysning.

Alle billetter og ture

Efter grundig overvejelse har vi udvalgt de bedste ture til Montmartre med vores partner Getyourguide. Disse ture tilbyder den bedste oplevelse for dansk og engelsktalende besøgende.

Højdepunkter

Det mest berømte vartegn i Montmartre er Sacré-Coeur. Denne imponerende hvide basilika ligger oven på Montmartre -bakken. Adgang til basilikaen er gratis, for at komme ind i kuplen skal du have en billet. Til stigningen til Sacré-Coeur kan du bruge en trappe (mere end 200 trin) eller en svævebane. Udsigten fra Sacré-Coeur er spektakulær, efter Eiffeltårnet er dette det højeste udsigtspunkt i Paris.

Place du Tertre er pladsen, hvor Sacré-Coeur står. På denne travle plads finder du en behagelig blanding af turister og kunstnere. Du kan se og/eller købe kunstværker på pladsen, og du kan også få lavet et portræt af dig selv eller din familie.

Den mest berømte natklub i verden er Moulin Rouge. Moulin Rouge kan genkendes af den ikoniske røde mølle på taget. Moulin Rouge plejede at være kendt for sine blændende dåse-shows, i dag kan du besøge det nye show Féerie i klubben. Det tilrådes at foretage en reservation på forhånd. Læs mere om entrébilletter til det nye Moulin Rouge -show her.

Montmartre: En kort historie

Bakken var allerede beboet i romertiden. Det var en landsby på en bakke uden for Lutetia og havde allerede et badehus og en mur. Navnet stammer sandsynligvis fra Mons Martis (“Mount Mars”), fordi der på det tidspunkt var et tempel dedikeret til Mars. En anden oprindelse af navnet kan være le mont du martyr (“martyrens bjerg”), for ifølge traditionerne fandt miraklet af Dionysius af Paris sted her i det 3. århundrede. Han var den første biskop i Paris og blev halshugget her af romerne. Dionysius kunne imidlertid ikke lide dette sted, så han tog hovedet under armen og faldt død lidt længere fremme i den nuværende forstad Saint-Denis, hvor han blev begravet. En af gaderne, der fører til Montmartre, hedder Rue des Martyrs.

Bakken blev også kaldt Place Blanche, for her var et kalkbrud, der var landsbyens økonomiske motor. I 1100-tallet lod kong Louis VI af Frankrig kirken Saint-Pierre de Montmartre opføre (som stadig står) og et tilhørende benediktinerkloster, som dengang, herunder haverne, omfattede meget af bakken. Han lod også bygge et kapel på stedet, hvor man mente, at Dionysius var blevet halshugget.

I 1590, under huguenotkrigene, blev Paris belejret af Henry IV af Frankrig, der placerede sit artilleri på bakken og affyrede byen. Belejringen var uden succes.

Klosteret blev ødelagt under den franske revolution. Ruinerne er stadig synlige i den sidste resterende vingård. Der blev bygget en gipsmine på klostrets sted. Bakken blev anerkendt som en by og fik et rådhus på Place du Tertre.

Under slaget ved Paris i 1814 blev bakken igen brugt til at beskyde Paris. I 1860 blev landsbyen annekteret af områdets udvidelser af Paris, der blev anstiftet af baron Haussmann og tilføjet til det nye 18. arrondissement.

Sådan kommer man til montmartre

Du kan nemt nå Montmartre med metroen i Paris. Linje 12 (Abbesses) og Linje 2 (Anvers og Blanche) er de nærmeste metrostationer. Montmartre ligger nord for Paris’ centrum og tager normalt omkring 30-40 minutter at ankomme med metroen.

TIP: Når du forlader Abbesses metrostation, skal du sørge for at følge mængden og tage elevatorafgangen. Dette metrostop er placeret over 100 fod under jorden, så medmindre du har brug for en hurtig træning, foreslår jeg, at du undgår trappen.

FAQ: Montmartre

Bakken er 130 meter høj, men ikke det højeste punkt i Paris. Kvarteret har (ofte stejle) trapper og snoede gader. De mest berømte trapper er rue Foyatier, der fører fra metrostationen Anvers med 222 trin til platformen Sacré-Cœur. Funiculaire de Montmartre løber ved siden af ​​dette.

Montmartre

Abbesses/Pigalle/Anvers

Load More