da Dansk

Delos

Delos har en af ​​de smukkeste bosættelser fra det antikke Grækenland. Øen ligger tæt på Mykonos, og du kan besøge den dagligt med en organiseret udflugt fra Chora. Bådene til Delos har deres egen mole i havnen i Mykonos by ved Karaoli Dimitrou og rådhuset. Orca, Delos Express og Margarita afgår til Delos kl. 9.00, 10.00 og 11.00. Efter cirka en halv times sejlads når du havnene i Delos. Fra Delos afgår bådene tilbage til Mykonos kl. 12:00, 13:30 og 15:00. En returrejse med båd koster 17 euro per person inklusive information, et kort og en guide.

Alle billetter og ture

Efter grundig overvejelse har vi udvalgt de bedste ture til Delos med vores partner Getyourguide. Disse ture tilbyder den bedste oplevelse for dansk og engelsktalende besøgende.

Højdepunkter

Teaterområdet. Exedra huset til Dionysos med det berømte emblem i mosaikgulvet, huset til Kleopatra og Dioskouides, huset til treparten, maskernes hus med den smukke mosaik af Dionysos på bagsiden af ​​en panter, huset til delfinerne og selvfølgelig selve teatret. En smuk del af Delos med mosaikker, søjler og sten (højere) vægge.

Sanctuaries of Kynthos med Kynthos -grotten og den stejle gade med granit -trin.

Det arkæologiske museum ligger centralt på Delos og bør ikke gå glip af under dit besøg. Det er et af de vigtigste museer i Grækenland med smukke mosaikker og genstande fra alle perioder. Det arkæologiske museum i Delos er åbent fra tirsdag til lørdag fra 8:45 til 15:00, om søndagen fra 9:30 til 14:30 og lukket om mandagen.

Delos: En kort historie

Arkæologiske fund på Cynthus Hill indikerer en tidlig bosættelse fra det 3. årtusinde f.Kr. Øen var på det tidspunkt allerede et religiøst center. Græsktalende immigranter allerede introduceret før 1. årtusinde f.Kr. tilbedelsen af ​​Apollon, som gradvist fortrængte præhellenisk tilbedelse.

Den faktiske historie om Delos begynder i det 6. århundrede f.Kr., da Pisistratus erobrede den for Athen, derfra for at styre Kykladerne. Efter ham var øen midlertidigt ejet af Polycrates of Samos. Efter de persiske krige blev Delos sæde for Delian-Attic League.

Sokrates roser dybhavsdykkerne i Delos, der var de eneste, der var i stand til at nå fast grund under Heraklitos mørke ordsprog.

Ud over sin religiøse betydning var stedet også meget vigtigt ud fra et økonomisk synspunkt takket være dets beliggenhed og udviklingen af ​​sin handelshavn. Det har altid været et slavemarked og en stor markedsplads for korn i Det Ægæiske Hav.

Efter Alexander den Store død blev Delos en fri bystat, som romerne senere forvandlede til en blomstrende frihavn: der skulle ikke betales skatter på handel med varer. I det 1. århundrede f.Kr. økonomisk velstand sluttede: først blev øen ødelagt og befolkningen massakreret af Mithridates VI i 88 f.Kr., og derefter i 69 f.Kr. blev den hærget af pirater. Det religiøse og økonomiske liv i Delos døde langsomt ud. Det blev helt forladt, plyndret og ødelagt, og venetianerne brugte det i en periode som et billigt stenbrud.

I 1872 påbegyndte den franske arkæologiske skole i Athen systematiske udgravninger, som har fremhævet øens store religiøse og kulturelle betydning. I dag er Delos med sit 50 ha udgravningsområde en af ​​de største turistattraktioner i Grækenland. Delos kan let nås med båd fra naboøerne Mykonos og Tinos.

FAQ: Delos

Delos har åbent alle ugens dage fra 08:00 til 15:00. Entréen til den arkæologiske udgravning og museet er tilsammen € 12,- pr. Person, for 65+ € 6,- og under 18 er entré gratis.

Fra Mykonos havn kan du tage en båd til Delos. Når du ankommer til øen, ankommer du til havnen, der før var den hellige havn. Derfra kan du gå rundt på øen og besøge seværdighederne.

Load More