da Dansk

Balos Strand

Balos strand kaldes den smukkeste strand på Kreta, Grækenland og Middelhavet. Den hvide sandstrand ligger yderst nordvest for Kreta på Gramvousa -halvøen. Lagunen ligger i en skålformet bugt, og den forbinder halvøen med øen Tigani med en tynd strimmel hvidt (hårdt) sand. Farverne på havvandet i den lavvandede lagune er meget smukke og varierer fra grønt til azurblåt, og du har udsigt til øerne Agria Gramvousa og Imeri Gramvousa. Sidstnævnte har en venetiansk fæstning, og du kan kombinere en dag på stranden med et besøg her.

Alle billetter og ture

Efter grundig overvejelse har vi udvalgt de bedste ture til Balos Strand med vores partner Getyourguide. Disse ture tilbyder den bedste oplevelse for dansk og engelsktalende besøgende.

Højdepunkter

Ved ankomsten har du en smuk udsigt over Balos lagune ovenfra, og du får straks følelsen af, at jeg vil derhen.

Balos og Gramvousa er et beskyttet naturreservat, Natura 2000, med enestående flora og fauna. F.eks. Kan Caretta Caretta havskildpadder findes her, og Monachus Monachus truede middelhavssæl er også blevet set her.

Efter en time på båden ankommer du til havnen i Imeri Gramvousa, og her har du to timer til at besøge det venetianske slot.

Balos strand strande

Stranden i Balos er for en stor del en organiseret strand. Solsenge og paraplyer står klar, når bådene ankommer hertil. Det kan være ret travlt her, især om sommeren. Stranden er de fleste steder af fint hvidt pulver, og det lave vand får det til at se eksotisk ud med smukke farver af grønt og blåt. Balos strand er i øvrigt ikke et Blåt Flag Strand.

De nødvendige snacks og drikkevarer er tilgængelige på Balos strande i lagunen. Normalt stiger de fra ekskursionsbådene. Stranden er børnevenlig og inviterer dig til at slentre med. Glem ikke kasketter, t-shirts og god solcreme for at beskytte dig selv og børnene fra den klare sol.

FAQ: Balos Strand

Når du når parkeringspladsen og er klar til at gå, tager du en moderat 25-minutters vandretur ned, inden du ankommer til stranden.

Undervejs passerer du flere fascinerende udsigtspunkter, horder af venlige bjerggeder og en bod, der byder på æsleture ned til stranden.

Selve rejsen er ret ligetil, da vejene på øen er i fremragende stand. Husk dog, at de sidste 10 kilometer, der starter ved Kissamos, er off-road og bringer dig langs en stejl klippekant.

Hvis du kører langsomt og bevidst, er det ikke en stor ting, men alligevel kan det være lidt udfordrende i højsæsonen, når betydeligt flere mennesker besøger Balos Strand i bil.

Balos Strand er en fantastisk malerisk strandstrækning (uden tvivl den bedste på Kreta), beliggende helt nordvest for Kreta, klar mellem Kissamos og Gramvousa.

Load More