da Dansk

Elafonisi

Elafonisi, også skrevet som Elafonissi, er en af ​​de smukkeste sandstrande på Kreta og Grækenland. Stranden ligger 76 kilometer sydvest for Chania. Du vil ikke tro dine øjne med det azurblå havvand, den hvide strand, øer og havets smukke farver. Om sommeren er det meget travlt her med mange turister til en dagstur eller fra den nærliggende Paleochora. Det kan være svært at parkere din bil i denne periode, i det mindste tæt på. Tavernaerne er normalt de travleste. Gå derfor lidt længere, og du vil se, at det er meget mere støjsvagt længere fremme. Havvandet ved Elafonisi er meget gradvist, og stranden er fantastisk til børn.

Alle billetter og ture

Efter grundig overvejelse har vi udvalgt de bedste ture til Elafonisi med vores partner Getyourguide. Disse ture tilbyder den bedste oplevelse for dansk og engelsktalende besøgende.

Højdepunkter

Du kan gå til øen Lafonisi via en smal sandstrimmel, som undertiden bevæges af vinden og strømmen. Natura 2000 naturreservat. På det er et fyrtårn og Agia Irini -kirken. Det er også muligt at gå gennem vandet, og det er lavt næsten overalt.

Stranden ved Elafonissi er hvid og bliver nogle gange lidt lyserød af skaller.

Det højeste punkt på øen Elafonisi er maksimalt 20 meter, og havvandets dybde er kun 0,60 til 0,90 meter.

Mere om Elafonisi Strand

Kroerne i Elafonisi er ofte de travleste. Derfor råder vi dig til at gå lidt længere, hvor det er meget mere støjsvagt. Du har ikke en standard solseng eller paraply her, men hvis du tager din egen paraply og et håndklæde med, skaber du dit eget paradis her. Sørg for at tage dit kamera, kamera, snorkeludstyr og vandsko med, for du vil ikke støde på smukkere strande end Elafonisi på Kreta. Du bliver nødt til at tage højde for, at du skal betale for at leje solsenge med paraply (mellem € 7 og € 10 for to senge og en parasol). Hvis du ikke vil bruge barnesengene, skal du medbringe et godt håndklæde, en stol, en luftmadras eller en måtte. Det er også smart at medbringe egen mad og drikke. På tavernerne er dette ret dyrt og derfor ofte meget travlt.

FAQ: Elafonisi

Vandet er så klart her, at du kan se bunden næsten overalt. Der er mange skaller på bunden, og du kan se fiskene bare svømme. Meget velegnet til svømning og snorkling. Så sørg for at bringe dine ting til dette.

Stranden og havvandet i Elafonisi og holmen er også meget velegnede til et besøg med børn, fordi havvandet er meget klart og også meget gradvist. Kun lidt længere frem bliver det dybere og farligere for børn. Vandets temperatur er også en stor fordel. Hvor mange børn finder vandet i den dybe ende for koldt, er det lave vand ofte dejligt varmt og jo længere man går i havet, bliver det mindre lavt og koldere. Så børnene kan komme igennem uden at være særlig kolde i vandet. Også rart for nogle voksne selvfølgelig.

Elafonisi kan let nås med bil, du kan også tage bussen fra Chania og Paleochora. Hvis du kører i bil på egen hånd, kan det nogle gange være svært at parkere din bil tæt på strandene på grund af folkemængderne. Prøv derfor at tage til Elafonisi så tidligt som muligt, så du kan opdage dette paradis på jorden i fred og ro og let parkere din bil tæt på stranden.

Load More