da Dansk

Meteora

Klostrene i Meteora nær Kalambaka i regionen Thessalien på fastlandet Grækenland er en af ​​de største attraktioner i Grækenland. De typisk byggede klostre, højt på stejle klipper med udsigt over dalen, tiltrækker utallige turister, men de kan også ses i James Bond -filmen For your Eyes only. Også kaldet Thebais eller Stagoi, Meteora ligger 230 kilometer øst for byen Thessaloniki og 102 kilometer vest for byen Ioannina.

Alle billetter og ture

Efter grundig overvejelse har vi udvalgt de bedste ture til Meteora med vores partner Getyourguide. Disse ture tilbyder den bedste oplevelse for dansk og engelsktalende besøgende.

Højdepunkter

Meteoraen har i alt seks “flydende” klostre: Great Meteor, Varlaam, Agia Nikolaou Anapafsas, Megalo Meteora (Metamorfosis), Roussanou, Agia Triada (Holy Trinity) og Agia Stefanou.

Det græske ord meteorizomai betyder at flyde i luften og især om vinteren, når klostrene undertiden er indhyllet i et tåget tæppe, bliver betydningen af ​​dette klar.

Mystisk og imponerende er de konisk formede klipper, der stikker højt over dalen. På toppen er de seks klostre.

Meteora: En kort historie

Fra det 9. århundrede blev de naturlige sandstentårne ​​besteget af eremitter, der skabte deres eget levested der og kun faldt ned lejlighedsvis. Et eksempel var eremitten Barnabas, der søgte religiøst tilflugt i en hule her. Andre fulgte hans spor.

Fra det 11. århundrede og fremefter flyttede eksil -munke til området. I midten af ​​1400-tallet opstod de første klostre på topmøderne under indflydelse af den mystiske bevægelse af hesykasme (hesychia = fred, ro) og den turbulente tid (især kampen mellem Serbien og Det Byzantinske Rige samt pestepidemi). I 1336 grundlagde munken Athanasios, der kom fra Mount Athos, sin store meteoron, det højeste (623 meter) og vigtigste kloster, der ville blive grundlagt her. 23 flere klostre ville følge. Med net på reb og træstiger, nogle gange fyrre meter lange, transporterede munkene de nødvendige varer og mennesker ovenpå.

I sin storhedstid eksisterede der et autonomt fællesskab af munke og 24 klostre i næsten fuldstændig isolation fra resten af ​​verden. Siden 1490 blev abbedet for Great Meteoron også leder af hele munkefællesskabet Meteora.

I 1600 -tallet begyndte klosterlivet i Meteora imidlertid at falde. Der blev snydt, nogle munke havde kvinder forklædt som munke, og der var intet tilbage af de idealistiske ideer. I 1700 -tallet blev klostrene brugt som tilflugtssted for grækere, der ønskede at unddrage sig skatter pålagt af de tyrkiske herskere. I løbet af 1800-tallet blev Meteora-klostrene brugt til at unddrage sig fremrykkende oprørere, og under Anden Verdenskrig og den efterfølgende borgerkrig (1945-1949) led de daværende overlevende klostre omfattende skader.

FAQ: Meteora

er åben om vinteren fra kl. 10 til 16 og lukket om onsdagen og torsdagen. Om sommeren er klostret åbent fra 9:00 til 17:00 og lukket om torsdagen.

er åben både vinter og sommer fra 9:00 til 13:00 og fra 15:00 til 17:00. Klosteret er lukket for offentligheden på mandage året rundt.

Åbner om vinteren fra 9 til 14, undtagen fredage. I sommermånederne er åbningstiderne til 15.30, men klosteret er også lukket for offentligheden om fredagen.

er åben om vinteren fra 9 til 14 og lukket om onsdagen. Fra april til oktober kan du besøge klosteret fra 9:00 til 17:00, undtagen om onsdagen.

er åben i vintermånederne fra 9.00 til 15.00 og lukket tirsdage og fredage. Fra 1. april til 31. oktober er Meteora -klostret åbent en time længere og kun lukket om fredagen.

De seks klostre i Meteora, som du kan besøge, er ikke åbne hver dag og ikke alle på samme tidspunkter. Klosteret De Grote Meteoor er åbent fra 1. november til 31. marts fra 09:00 til 15:00 og lukket tirsdage og onsdage. I sommerperioden, fra 1. april til 31. oktober, er den åben fra 9:00 til 17:00 og lukket om tirsdagen.

Load More