da Dansk

De bedste seværdigheder
i Barcelona

Annullérbare billetter
Bliv fleksibel med gratis afbestillingsmuligheder på alle billetter

Samarbejde Getyourguide
Millioner af rejsende har allerede brugt GetYourGuide til at gøre deres rejsedrømme til virkelighed.

Skræmmet over udsigten til en tur til Barcelona? Der er så meget at gøre i denne blomstrende kulturhovedstad, at du risikerer at gå væk overbevist om, at du ikke rigtigt har set stedet.

Selvom det ville være forståeligt, hvis du er lidt skræmt af det store antal fantastiske museer, fantastiske restauranter og banebrydende nattelivssteder, som denne by kan tilbyde, er vi her for at sikre, at du får mest muligt ud af dit besøg med denne nedslidning af attraktionerne kan du absolut ikke gå glip af. Måske kan du ikke vente med at fange dine øjne på Sagrada Família, eller måske er du klar til at lave en line direkte til de billed-postkort strande. Uanset dine feriepræferencer, læs videre og begynd at markere byens mest udsøgte seværdigheder ifølge os.

Casa Batlló

Gaudís mest eventyrlignende værk ville ikke have set malplaceret ud i Efteling. Casa Batlló på den smarte Passeig de Gràcia blev bestilt af den velhavende tekstilmagnat Josep Batlló, der ønskede, at hans hus ikke lignede de andre. Og det virkede.

Casa Milà

Casa Milà betragtes som et mesterværk af arkitekturentusiaster. Det er et af to huse, som Antoni Gaudí tegnede langs Paseo de Gràcia i Eixample -kvarteret i Barcelona. Gaudí byggede det til Pere Milà. Bygningen har længe været maligneret (se også afsnittet nedenfor om dette hus historie) af lokalbefolkningen, men i dag er det et af de mest berømte symboler i byen og et ægte modernistisk ikon.

La Boquería

Mercat La Boquería er det berømte marked på Rambla i centrum af Barcelona. Et obligatorisk stop for alle, der elsker god mad og delikatesser. Vidste du, at der ikke er færre end 39 overdækkede friske markeder i hele Barcelona? La Boquería på Rambla er den største i Europa og en favorit blandt kulinariske tragte.

Montjuïc

Vil du flygte fra det travle, urbane Barcelona, ​​men stadig nyde masser af kultur? Tag derefter metroen til stoppestedet Poblesec eller Espanya, og gå derfra op ad bybakken Montjuïc. Dem, der ikke er så sporty, kan også bringes med (turist) bus, taxa eller svævebane.

Park Güell

Park Güell er den berømte bypark med mosaikker og salamander i Gràcia -kvarteret i Barcelona og bestemt en af ​​hovedattraktionerne i Barcelona med hensyn til besøgstal og arkitektur. Park Güell er en bypark med et areal på 15 hektar.

Sagrada Família

Sagrada Familia er symbolet på Barcelona. Byggeriet af denne modernistiske, monumentale kirke startede i 1882, men Antoni Gaudís mesterværk er stadig ufærdigt. Hvis du vil besøge Sagrada Familia, er det vigtigt at bestille dine billetter på forhånd på grund af dens enorme popularitet.

Find det perfekte ophold i Barcelona



Booking.com

En kort historie om Barcelona

De første menneskelige bosættelser i Barcelona går tilbage til neolitisk tid. Selve byen blev grundlagt af romerne, der oprettede en koloni ved navn Barcino i slutningen af ​​det 1. århundrede f.Kr. Kolonien havde nogle tusinde indbyggere og var afgrænset af en forsvarsmur, hvis rester stadig kan ses i den gamle bydel.
I over 200 år var Barcelona under muslimsk styre, og efter den kristne erobring blev det et grevskab i det karolingiske imperium og en af ​​hovedresidenserne ved domstolen i Crown of Aragon. Den frugtbare middelalderperiode etablerede Barcelonas position som det økonomiske og politiske centrum i det vestlige Middelhav. Byens gotiske kvarter vidner om den pragt, byen nyder fra det 13. til det 15. århundrede.

Fra det 15. til det 18. århundrede gik Barcelona ind i en periode med tilbagegang, mens det kæmpede for at bevare sin økonomiske og politiske uafhængighed. Denne kamp sluttede i 1714, da byen faldt til Bourbon -tropperne, og Cataloniens og catalanernes rettigheder og privilegier blev undertrykt.
En periode med kulturel genopretning begyndte i midten af ​​1800-tallet med ankomsten af ​​udviklingen af ​​tekstilindustrien. I løbet af denne periode, som var kendt som Renaixença, genvandt catalansk fremtrædende plads som et litterært sprog.

Det 20. århundrede indledte en omfattende byfornyelse i hele Barcelona by, der kulminerede i sit skelsættende Eixample-kvarter, der viser nogle af Barcelonas mest karakteristiske catalanske art-nouveau- eller modernista-bygninger. Den catalanske Antoni Gaudí, en af ​​de mest fremtrædende arkitekter, tegnede bygninger som Casa Milà (kendt som La Pedrera, catalanen for stenbrud), Casa Batlló og Sagrada Família-kirken, der er blevet verdensberømte vartegn.
De friheder, der blev opnået i denne periode, blev stærkt begrænset under borgerkrigen i 1936 og det efterfølgende diktatur. Med genindførelsen af ​​demokratiet i 1978 genvandt Barcelonasociety sin økonomiske styrke, og det catalanske sprog blev genoprettet. Byens værtskab for de olympiske lege i 1992 gav ny impuls til Barcelonas potentiale og bekræftede dens status som en stor metropol.
I 2004 genvandt Forum of Cultures industrizoner for at konvertere dem til boligområder. Et eksempel på den fornyede kraft, som Barcelona kigger mod det 21. århundrede

Sjove fakta om Barcelona

  • Alle Barcelonas strande er menneskeskabte med sand fra Egypten, og de blev bygget i 1992 til OL. Byen har en 4,5 kilometer lang kystlinje og 7 strande.
  • Sir Victor’s nabo Casa Milà, Gaudís berømte modernistiske bygning, fik sit øgenavn, La Pedrera (stenbrud), fra misbilligende lokale, da den blev bygget i begyndelsen af ​​1900’erne.
  • Når du er ude og gå, skal du bede om en bikini, hvis du vil have en lækker varm skinke-og-ost-sandwich.
  • La Sagrada Familia vil have 18 tårne, når det er færdigt, og de repræsenterer de 12 apostle, 4 evangelister, Jomfru Maria og Jesus.
  • Der var faktisk tre originale frihedsgudinden, og Barcelona har en af ​​dem. Det er på Arús bibliotek.
  • Barcelona ligger mellem Middelhavet og bjergene, og lokalbefolkningen inkorporerer dette faktum, når de giver anvisninger, især i vores kvarter, Eixample. For eksempel er Sir Victor placeret på Rosselló 265, på bjergsiden.
  • Suizo er Barcelonas lækre varme chokolade med fløde, som du kan finde i traditionelle tesaloner kaldet granja. Lokalbefolkningen elsker at gå der for klassiske merienda.
  • Rygning af marihuana er lovligt i Barcelona, ​​men kun privat i dit eget hjem eller i en af ​​byens mange cannabis-klubber, der kun er medlemmer.
  • Barcelonas Parc de Collserola er den største bypark i verden. Det er 22 gange større end New York Citys Central Park.
  • Det ældste hus i Barcelona blev bygget i det 12. århundrede. Det er placeret på 6 Sant Domènec del Call Street.
  • Der er 9.000 versioner af patatas bravas, den berømte spanske tapa.
  • Forvent en solskinsdag. Barcelona får 310 om året.