da Dansk

De bedste seværdigheder
i Athen

Annullérbare billetter
Bliv fleksibel med gratis afbestillingsmuligheder på alle billetter

Samarbejde Getyourguide
Millioner af rejsende har allerede brugt GetYourGuide til at gøre deres rejsedrømme til virkelighed.

Athen er en vidstrakt by etableret blandt syv historiske bakker og omgivet af bemærkelsesværdige bjerge. Athen er beboet i mere end 3.000 år og er i vid udstrækning kendt som den vestlige civilisations vugge og demokratiets fødested. Består af et stort bycentrum, et byområde og et storbyområde, præsenterer Athen en forvirrende blanding af historiske og moderne træk.

Byen er berømt for sine arkæologiske ruiner og monumenter. Athen handler dog ikke kun om gamle ruiner. Denne travle by er også et vigtigt centrum for kultur, natteliv og sport. En oversigt over de største turistattraktioner i Athen.

Akropolis

Akropolis i Athen. Akropolis på græsk betyder "byens højeste punkt". Det er en 156 meter højere sten placeret midt i hovedstaden Athen, med en flad top og meget stejle skråninger. På grund af sin placering kan den ses fra miles fra Athen. Du kan kun bestige Akropolis på vestsiden.

Parthenon

Parthenon, et dorisk tempel fra det antikke Grækenland til gudinden Pallas Athena på Akropolis i Athen.

Find det perfekte ophold i Athen



Booking.com

En kort historie om Athen

En kort historie om Athen
Athen er mest kendt for sin gamle historie og især Perikles guldalder i 500 f.Kr. Pericles blev valgt for 14 år i træk i den mest betydningsfulde politiske position i sin tid. Under hans myndighed blev Athen den mest magtfulde statsby i Grækenland. Hans vigtigste bidrag var naturligvis etableringen af ​​demokrati. Athen blev det intellektuelle og kunstcenter i den antikke verden. Ud over alt andet var han ansvarlig for opførelsen af ​​Parthenon.

Det følgende er den græske periode og Alexander den Store (323-146 f.Kr.). Athen er ikke længere det administrative center i Grækenland og har mistet sin politiske indflydelse. Athens position er dog stadig dominerende på grund af dens intellektuelle magt. Athens filosofiske skoler var berømte, og folk fra “over hele verden” kom til Athen for at studere og også deltage i byens sociale liv. Som et resultat bevarede Athen sin fremtrædende position og blomstrede.

Athen fortsatte med at gøre det i romertiden (146BC-330 AC). Romerne adopterede ikke kun den athenske kultur, men forsøgte også at forynge byens gamle herlighed ved at skaffe midler til genopbygningen.Vi skylder dem nogle af de mest fremtrædende historiske steder som Herodion, Handrian’s Library og Roman Agora. De konstruerede også akvædukter, dræningssystemer og mange andre offentlige faciliteter.
Athens daggry kunne i sig selv betragtes i løbet af det 5. århundrede f.Kr., og efter denne periode begyndte en regeringstid af udenlandske herskere. Ikke desto mindre satte Athen et unikt historisk fænomen, på trods af at den var en erobret by, bevarede den sin herlighed og forblev datidens intellektuelle centrum. Dekadensen begyndte i byzantinsk tid (330-1453), da filosofiske skoler og troen på olympiernes guder blev forbudt . Athen mistede sin karakter og som følge heraf sin indflydelse.

Athen i dag er sofistikeret og kosmopolitisk og en af ​​de få gamle byer i verden, hvor forkant, hofte og det moderne pludselig kan sameksistere så harmonisk med det klassiske.

10 fakta om Athen

  • Det er Europas ældste hovedstad. Athens oprindelse går tilbage til 3.000 f.Kr. For at sætte sin alder i perspektiv: den første permanente bosættelse i USA (St. Augustine, Florida) blev først grundlagt i 1565!
  • De gamle olympiske lege blev faktisk aldrig afholdt der. Athen var fødestedet for de moderne olympiske lege i 1896. De gamle OL blev dog aldrig afholdt i den græske hovedstad.
  • Det var demokratiets fødested. I 500 f.Kr. blev der vedtaget et system i Athen, hvor kvalificerede borgere direkte kunne stemme om love – hvilket gav anledning til demokrati.
  • Marathon blev opkaldt efter et langt løb til Athen i 490 f.Kr. Hvis du nogensinde har løbet (eller gerne vil løbe) et marathon, kan du takke Pheidippides – en græsk soldat, der løb fra Marathon, Grækenland til Athen i 490 f.Kr. Hans lange løb inspirerede dagens 26,2 mil “marathon” -begivenhed.
  • Det var den første europæiske kulturhovedstad. Den europæiske kulturhovedstad udpeges af EU hvert år og fejrer rigdom og mangfoldighed af kultur i Europa. Athen var den første by, der fik denne titel.
  • Det er hjemsted for en af ​​Grækenlands 18 UNESCO -verdensarvssteder. Akropolis i Athen, bygget i 448 f.Kr. for den græske gudinde Athena, er et af verdens mest berømte arkæologiske steder. Det tjente overraskende en plads på UNESCOs verdensarvsliste sammen med 17 andre utrolige seværdigheder i Grækenland.
  • De første stykker nogensinde blev opført i Athen. Athen skabte præcedens for scenekunst med en teaterhistorie, der går tusinder af år tilbage. I dag er der næsten 150 teatre i byen.
  • Det er en af ​​de eneste byer, der har oplevet alle former for regering. Monarki, demokrati, socialisme, kapitalisme, kommunisme … you name it, Athen har oplevet det.
  • Den højeste temperatur, der nogensinde er registreret i Europa, blev registreret i Athen. Den 10. juli 1977 nåede temperaturen i Athen rekordhøjde på 118,4 ° F – den varmeste temperatur, der nogensinde er registreret i Europa.
  • Cirka 18 millioner turister besøger Athen hvert år.