da Dansk

La Boquería

Boquería er det største friske fødevaremarked i Barcelona, ​​et af de største i hele Spanien og endda et af de største i verden. Som et vartegn er markedet et must for foodies og fotografer. Et besøg i den farverige markedshal er garanteret en fest for dine sanser. Med 330 boder og mere end 2.500 kvadratmeter fulde af spanske smagsforstærkere vander din mund.

På trods af de mange turister kan markedet bestemt stadig kaldes autentisk, synes vi. Charmen er umiddelbart til at tage og føle på. Du kan også score en masse godbidder, som du kan tage med hjem i kufferten. Anbefaling: gå omkring middagstid, så du har appetit nok til at smage. Både på og omkring markedet kan du få lækre (mini) retter eller bestille en snack og en drink.

Alle billetter og ture

Efter grundig overvejelse har vi udvalgt de bedste ture til La Boquería med vores partner Getyourguide. Disse ture tilbyder den bedste oplevelse for dansk og engelsktalende besøgende.

Højdepunkter

Paradis for skinkeelskere
På La Boquería kan du købe skinke på talrige boder, som findes i forskellige kvaliteter og priser. Der er bellotaen, der kommer fra sorte grise, fra det sydlige Spanien (f.eks. Fra Extremadura), har spist agern (“bellota” på spansk) hele deres liv, og kødet har været tørret i mindst fem år. Og du kan smage det i den rige, fulde smag! Men smagen er forskellig, nogle mennesker foretrækker at spise deres skinke lidt lettere i smagen, og så kan du vælge en jamón serrano (serrano skinke), der f.eks. Er tørret mellem to og tre år. Markedssælgerne fortæller dig gerne om det!

Du kan smage på de fleste boder, men prøv at undgå keglerne af færdigskårne stykker skinke, de er der nogle gange fra tidlig morgen, og så er det tørret ud. Et glas cava er selvfølgelig en løsning på det, men det er bedre at få skinken skåret foran dig, skinkefræser er et rigtigt erhverv!

Vietnam i La Boqueria
Delen i bunden af ​​La Boquería, ud mod havet, kaldes “Vietnam” og den nye tilstødende del i bunden “Eixample (forlængelse) de Vietnam”.

Det er her husmødrene i El Raval gør deres daglige indkøb, og du kan se dette kvarters multikulturelle karakter i de produkter, du kan købe der. Masser af mynte, for eksempel, og eksotiske krydderier og grøntsager fra hele verden. I denne del er fisken billigere end i den centrale midterdel.

La Boquería: En kort historie

Mercat de Sant Josep de Boquería, som La Boquería officielt kaldes, stammer fra det trettende århundrede, da et kloster stod her. Slagtere solgte deres kød på borde lige uden for Barcelonas bymure i 1217, ifølge dokumenter, der har overlevet. Det er også her, navnet kommer fra: Det catalanske ‘boc’ betyder gedekød.

Men der er en anden historie om baggrunden for navnet boquería, og den finder sted i løbet af den tid, hvor spanierne kæmpede mod de mauriske besættere. En catalansk greve tog en smukt dekoreret dør fra den generobrede sydspanske by Almería og placerede den som en port i den romerske bymur, lige foran hvor markedet er nu. Forbipasserende, der så døren, var så imponeret over dørens skønhed, at deres mund (‘boca’ på spansk) faldt spontant op.

Det enorme jerntag stammer kun fra det nittende århundrede, for før det var der et åbent rum omgivet af søjler. Den nuværende markedshal blev bygget i 1836 (designet af Antoni Rovira, Josep Fontserè og Josep Cornet), og metalstrukturen blev indviet i 1914. Denne struktur var baseret på strukturen i Les Halles (The Halls) i Paris. Som det passer sig i Barcelona, ​​kan modernistiske elementer såsom farvede ruder også ses på La Boquería. I dag udgør fiskemarkedet hjertet i den overdækkede hal.

FAQ: La Boquería

La Boquería ligger i centrum (Ciutat Vella) i Barcelona på den berømte Ramblas, cirka halvvejs op ad promenaden i El Raval -kvarteret. Det er en let gåtur fra El Raval og det gotiske kvarter.

Metro: det nærmeste metrostop er Liceu (metrolinje L3, grøn linje). Tag afkørslen La Boquería. Du kan også stå af ved Plaça Catalunya (metrolinjer L1 og L3, rød eller grøn linje).

Boquería er åben mandag til lørdag mellem 8.00 og 20.30. Lukket på søndage og helligdage. Der er ingen frisk fisk om mandagen!

Det er tilrådeligt at besøge Boquería om morgenen, når flere boder er åbne. Jo tidligere, jo mere stille er det normalt. Mellem 8.00 og 9.00 møder du hovedsageligt lokale, der handler.

Load More