da Dansk

Museumsinsel

Museuminsel (museumsøen) i Berlin ligger i Spree, floden, der krydser Berlin. Museumsøen er hjemsted for de mest berømte kunstmuseer i Berlin, det er endda et af de vigtigste museumskomplekser i verden og har været på UNESCOs verdensarvsliste siden 1999. Det er derfor ikke overraskende, at Museumsøen er populær blandt turister. Hvis du er interesseret i antikken, maleri eller historie, er Museumsøen et besøg værd, fordi museerne primært fokuserer på arkæologi og kunst fra det 19. århundrede. Selvom du er mindre interesseret i kunsthistorie, er Museumsøen bestemt et besøg værd, du kan slentre langs de smukke bygninger.

Alle billetter og ture

Efter grundig overvejelse har vi udvalgt de bedste ture til Museumsinsel med vores partner Getyourguide. Disse ture tilbyder den bedste oplevelse for dansk og engelsktalende besøgende.

Højdepunkter

Altes Museum (det gamle museum) bruges ofte til skiftende udstillinger, ofte til samlinger fra andre museer, der er under renovering. Fra august 2005 huser Altes Museum samlinger af antikke skulpturer, våben, smykker og skatte fra græsk kunsthistorie. På øverste etage i Altes Museum er det egyptiske museum (Agyptian Museum), som er planlagt til at blive der indtil 2009, hvor det flytter tilbage til Neues Museum. Den egyptiske udstilling er et af Berlins mest populære museer, den er bedst kendt for den egyptiske dronning Nefertitis byste.

Det neoklassiske Neues Museum på Museumsøen i Berlin blev designet af Friedrich August Stüler, studerende af Schinkel, arkitekten for Altes Museum. Her er den egyptiske samling, men også forhistoriske og historiske samlinger, en etnografisk samling og en samling etsninger og graveringer. Efter Anden Verdenskrig havde bygningen været stående, men den havde lidt meget skade. Genopbygningen af ​​museet blev først startet i 1999.

Gamle græske og romerske skulpturer findes i Pergamon-museets tre vinger . Pergamon Museum er kendt over hele verden for sine imponerende arkæologiske rekonstruktioner. Eksempler er Pergamon-alteret fra 180-160 f.Kr., Milet Market Tower og Ischtar Gate. De enorme samlinger, der er anbragt i Pergamon Museum, gør dette museum til et af de vigtigste arkæologiske museer i verden. Samlingen af ​​klassiske antikviteter, Museum of the Near East og Museum of Islamic Art tiltrækker mange besøgende hvert år.

Selvom relativt få mennesker kender til det, har Museumsøen en interessant historie. Den nordlige del af Spreeinsel (Spree Island) er basen på Museum Island. Den sydlige del af Spreeinsel er lidt højere og var basen for byen Cölln i det trettende århundrede, senere blev den fusioneret med andre små byer for at danne det, der nu er Berlin. Meget senere blev den nordlige del af Spreeinsel også brugt som en urtehave til Berliner Schloss. I det syttende århundrede blev en kanal kaldet Kupfergraben bygget. Lustgarten blev bygget mellem Spree og Kupfergraben, som stadig går gennem livet under samme navn. Lustgarten kan nu findes lige foran Berliner Dom og bruges af mange turister til at slappe af og nyde udsigten og travlheden i Unter den Linden.

I 1897, da kong Friedrich Wilhelm II var ved magten, kom ideen op om at bygge et museum for gamle og nye kunstformer. Det var Karl Friedrich Schinkel, der i 1822 (ja, et stykke tid senere) fremlagde planerne for Spreeinsel. Det var hans idé at konvertere den nordlige del af Spreeinsel til en museumsø. Ud over opførelsen af ​​museerne skal der bygges broer. Wilhelm von Humboldt fik ansvaret for layoutet af de forskellige museer. I 1880 blev det på en konference med museumsdirektører besluttet kun at præsentere kunst af høj kvalitet på Museumsøen i fremtiden. I disse tider kom kunst hovedsageligt fra Europa og Asien. Forskellige udvidelsesprojekter skulle sikre, at der kunne arrangeres midlertidige udstillinger ud over den permanente kunst, allerede på det tidspunkt var der planlagt en udstilling for egyptiske samlinger (som faktisk er der i øjeblikket). Andre museer var også planlagt, herunder „Germanisches Museum“, ein „Museum des 19. Jahrhunderts“ und ein „Museum der ägyptischen und vorderasiatischen Kunst“, men disse materialiserede sig aldrig på grund af mangel på tekniske og økonomiske ressourcer.
> Museerne på museumsøen blev stærkt beskadiget under Anden Verdenskrig, i alt med mere end 70%. Alle museer blev hurtigt restaureret bortset fra det mest hårdt beskadigede museum, Nieuwe Museum. Først i 1987 blev det besluttet at genoprette hele Museumsøen, men på grund af mangel på økonomiske ressourcer skete dette ikke. De begyndte endelig at bygge i 1990.

Hvordan man kommer dertil

Museumsøen er let tilgængelig med alle former for offentlig transport i Berlin. Du kan tage metroen ved at bruge U5, U6 eller S-Bahn linjerne S1, S2, S25, S5, S7 eller S75. S-Bahn-stoppestedet Hackescher Markt ligger kun 15 minutters gang fra øen. Sporvognene M1 og M12 stopper ved den nærliggende Kupfergraben, mindre end 5 minutters gang væk. Lustgarten busstoppested ligger 600 m fra Pergamonmuseum og kan nås med bus 100 og 200.

Med et museumskort kan du gratis besøge 30 andre museer i Berlin. Bemærk: Der er generelt gratis adgang for børn og unge op til 18 år.

FAQ: Museumsinsel

Børn er meget velkomne til os. Børn under tolv år kan dog kun besøge Deutsches Museum, når de ledsages af en voksen.

Ja, du kan spise, hvad du har med dig i picnicrummet i stueetagen, men ikke på udstillingerne.

Tasker og små rygsække kan medbringes. Aflever venligst større tasker, rygsække og genstande i garderoben eller lås dem i et af skabe.

Load More