da Dansk

Neuschwanstein Slot

Da han efterfølger sin far til tronen i 1864, bliver genopbygningen af ​​middelalderens Hohenschwangau hans første store byggeprojekt. Efter ridderborgen, der senere vil blive kaldt Neuschwanstein, fulgte glædeslottet Linderhof (1870-1886) i rokokostil , hans yndlingsbolig, og derefter Herrenchiemsee-slottet (1878-1885), et palads i barokstil , som han havde bygget efter et besøg i Versailles i 1874, de bayerske Versailles, han længe havde drømt om.

Lodewijk fik inspiration til slottet, der skulle bygges under to ture. I maj 1867 besøgte han og hans bror Otto det genopbyggede Wartburg i Eisenach, og i juli samme år besøgte han Château de Pierrefonds i Frankrig, som blev restaureret og genopbygget på det tidspunkt af Eugène Viollet-le-Duc . Disse slotte legemliggjorde for kongen hans drømme om middelalderlige ridderborge og af de steder, der er beskrevet i Richard Wagners operaer . Hans Tannhäuser – også kaldet Tannhäuser und der Sängerkrieg auf Wartburg – og operaen Lohengrinhavde gjort et varigt indtryk på kongen. Kongen ville bygge et privat tilbagetog med dette slot, hvor han kunne leve sine middelalderlige fantasier langt væk fra München i det velkendte miljø i sin barndom.

Alle billetter og ture

Efter grundig overvejelse har vi udvalgt de bedste ture til Neuschwanstein Slot med vores partner Getyourguide. Disse ture tilbyder den bedste oplevelse for dansk og engelsktalende besøgende.

Højdepunkter

Zangers Hall er slottets største rum og er 27 meter lang og 10 meter bred og blev designet i henhold til Zangers Hall og Ballroom på Wartburg Slot. I rummet, der ligger på 4. sal, kan man finde et podium mod den østlige mur. På trods af dette var rummet aldrig beregnet til festligheder, men snarere en ode til middelalderens ridders kultur og høflighed, der fulgte med det. Alligevel blev der afholdt en koncert i 1933 for at ære 50-året for Richard Wagners død.

Den tronsal er det største rum i slottet efter Zangers Hall. Rummet er 20 meter langt og 12 meter bredt og har en højde på 13 meter og optager både tredje og fjerde etage . Tronestuen er modelleret efter Allerheiligen-Hofkirche og ligner derfor en byzantinsk kirke. De Væggene er rigt dekoreret med farverige scener fra Bibelen og en mosaik er blevet gjort på gulvet, som først var færdig efter Ludwigs død. Lysekronen er baseret på en byzantinsk krone. Selvom dette rum var beregnet til at huse Ludwig’s trone, stod denne trone aldrig her.

Slottet er omgivet af et skovområde, hvor du kan gå godt . På vej til slottet passerer du Marienbrücke, en jernbro i en højde af 90 meter, der spænder over Pöllat-slugten. I nærheden finder du også Pöllatschlucht-vandfaldet og fra broen har du en smuk udsigt over slottet.

Eventyret Kingkon
Kong Ludwig II af Bayern , senere bedre kendt som Svanekongen , Eventyrkongen og den dårlige konge , boede i sin families sommerpalads, Hohenschwangau, i sine tidlige år. Efter sin fars død i 1864 bosatte Ludwig sig imidlertid permanent her i en alder af 18, indtil hans eget palads blev bygget.

Ludwigs nye slot
Ludwig fik bygget et nyt slot i 1869, som han helt finansierede med sin egen formue. Det design, som han lod slottet bygge til, var en ode til historierne om Tannhäuser Opera og Lohengrin Opera af Richard Wagner og fulgte blandt andet designet af Wartburg i Sachsen. Slottet blev designet mere som et kreativt sted for Ludwig end faktisk at have en funktion. Slottet blev tegnet af Ludwig selv sammen med teaterdesigneren Christian Jank, hvorefter designet blev realiseret af arkitekten Eduard Riedel.

Opholdet på 172 dage
På grund af den fjerntliggende placering af det nye slot var konstruktionen langsom, og Ludwig II var aldrig i stand til at se det endelige resultat af konstruktionen . Han opholdt sig i det ufærdige slot i 172 dage, før han døde i Starnberg-søen i 1886, muligvis ved selvmord. I øjeblikket var kun 14 værelser i slottet færdige af de mere end 200 værelser, som slottet har i alt.

Gæld og åbning af offentligheden
På trods af at slottet ikke var helt færdigt, nåede Ludwig en gæld på 14 millioner Mark for opførelsen af ​​slottet . Som et resultat blev han detroneret et par dage før sin død. Efter hans død blev slottets ydre færdig i forenklede former, og kun 6 uger efter Ludwig IIs død blev slottet åbnet for offentligheden, hvilket bragte en masse indkomst til den kongelige familie i Bayern.

Er på vej

Neuschwanstein Slot er en perfekt dagstur fra München, Tyskland. Togene afgår hver time fra Münchens hovedbanegård, Munich Hauptbahnhof. Mens slottet ligger i en lille landsby kaldet Hohenschwangau, skal du bestille din billet til Füssen, en charmerende lille by kun 10 minutters bustur væk.

FAQ: Neuschwanstein Slot

Ny. Du bliver nødt til at parkere i landsbyen Hohenschwangau.

Juli til september er ekstremt travl. Det er endnu mere overfyldt på helligdage og weekender. I denne periode anbefales det stærkt at reservere på forhånd.

I højsæsonen kan du regne med en 3 timers ventetid, når du arrangerer dine billetter på stedet. I højsæsonen anbefales det stærkt at booke billetter på forhånd!

Load More