da Dansk

Disneyland Paris

Disneyland Paris er en ikonisk forlystelsespark og feriested i den lille franske by Chessy. Beliggende kun 40 minutter fra Paris centrum, er parken kendt som den mest besøgte forlystelsespark i Europa. Disneyland Paris er et must-besøg for børn og voksne fans af Disney, Pixar og endda Star Wars. Det er også hjemsted for den første 4D Ratatouille: The Adventure-tur.

Ud over forlystelserne og attraktionerne er sæsonbestemte tilbud i Disneyland Paris altid eftertragtede. Begivenheder såsom Disney’s Halloween Festival og Disney’s Enchanted Christmas afholdes årligt, mens tematiske fejringer, som Legends of the Force: A Celebration of Star Wars, skifter med sæsonen.

Alle billetter og ture

Efter grundig overvejelse har vi udvalgt de bedste ture til Disneyland Paris med vores partner Getyourguide. Disse ture tilbyder den bedste oplevelse for dansk og engelsktalende besøgende.

En kort historie om Disneyland Paris

Tidligere kendt som Euro Disney, Disneyland Paris hilste første gang sine gæster velkommen i 1992. Parken skiftede officielt navn den 1. oktober 1994 og har været vært for over 320 millioner besøgende i dens første 25 års drift. Det er den 2. Disneyland-forlystelsespark, der åbner uden for USA, hvor Tokyo Disney Resort vinder førstepladsen. Disneyland Paris dækker 1.942 hektar, der omfatter 2 forlystelsesparker, herunder Walt Disney Studios Park, som åbnede i 2002. Parken huser også en række hoteller, Disney Nature Resorts, gæstesteder for shopping, spisning og underholdning, samt en golfbane på stedet.

Historien om Disneyland Paris er en fortælling om ambitiøse drømme og bemærkelsesværdige præstationer. Ideen om at skabe en Disney-park i Europa havde svævet rundt siden begyndelsen af 1970’erne. Walt Disney havde selv udtrykt interesse for at ekspandere ud over USA og forestillede sig et magisk kongerige, der ville fange publikum over hele verden. Det var dog først i 1984, at drømmen begyndte at tage form. Den 18. december 1985 annoncerede Walt Disney Company officielt planer om at bygge Euro Disney Resort i Marne-la-Vallée, en lille by beliggende 20 miles øst for Paris, Frankrig. Projektet stødte på betydelige udfordringer fra begyndelsen, da det stod over for offentlig modstand, økonomiske forhindringer og kulturelle forskelle. På trods af forhindringerne begyndte byggeriet den 5. august 1988 i en ekstraordinær bedrift af ingeniørkunst og fantasi. At skabe et fantasirige i et land gennemsyret af historie og tradition krævede omhyggelig overvejelse af kulturelle følsomheder. Endelig, den 12. april 1992, blev Euro Disneys magiske porte åbnet for offentligheden. Den store åbning stod dog over for uforudsete udfordringer på grund af barske vejrforhold og driftsmæssige problemer. Trods den stenede start holdt Disneyland Paris ud og vandt gradvist millioners hjerter. Resortet blev udvidet til at omfatte flere hoteller, Disney Nature Resorts og forskellige shopping- og spisemuligheder, hvilket forvandlede området til en fuldstændig fordybende destination for besøgende fra hele kloden. Som et vidnesbyrd om dets varige arv, står Disneyland Paris stolt som den anden Disneyland-forlystelsespark etableret uden for USA, hvor Tokyo Disney Resort indtager den værdsatte førsteplads. Afslutningsvis er Disneyland Paris ikke kun en forlystelsespark; det er et vidnesbyrd om fantasiens kraft, beslutsomhed og den universelle appel af Disney-magi, der overskrider grænser og kulturer. Det er fortsat et levende vidnesbyrd om Walt Disneys vision om at skabe et sted, hvor drømme går i opfyldelse, hvilket beviser, at Disneys fortryllelse ikke kender nogen grænser.

Højdepunkter

Star Wars Hyperspace Mountain
Velkommen til Space Mountains spændende kosmos, Disneyland Paris’ ikoniske attraktion, der tager dig med på et interstellært eventyr som ingen anden! Når du nærmer dig attraktionen, lokker det futuristiske ydre med sine skinnende metalliske kurver, der antyder den spænding, der venter indeni.

Tornerose Slot
Se den fortryllende majestæt af Sleeping Beauty Castle, det ikoniske midtpunkt i Disneyland Paris! Når du træder ind i det magiske område af dette eventyrlige vidunder, bliver du øjeblikkeligt transporteret ind i den tidløse verden af drømme og fantasi.

Godt at vide om Disneyland Paris

For gæster, der ønsker at nå Disneyland Paris med tog, kan du hoppe af på Marne-la-Vallée/Chessy-stationen. Stationen ligger lige ved parkens porte, hvilket gør det nemt for turister og lokale, der kommer rundt med offentlig transport.

For at få mest muligt ud af din rejse til Disneyland Paris, kan du overveje at booke et ophold på et af deres 16 tilknyttede hoteller. De fleste hoteller er enten på stedet eller inden for 25 minutter fra parken. Nogle tilbyder endda gratis transport til parkens indgang. Gæster, der bor på disse partnerhoteller, kan også nyde en tidlig indgang til parken kendt som ‘Extra Magic Time’. I denne periode er parken ikke åben for offentligheden, hvilket giver dig en VIP-lignende oplevelse.

Hvis du besøger Disneyland Paris på din fødselsdag, skal du hente et særligt ‘Fødselsdagsmærke’ fra rådhuset ved ankomsten til parken. Selvom du måske ikke får rabat på din billet, kan medvirkende og mød-og-hils-karakterer synge dig en fødselsdagssang eller ønske dig, når de får øje på fødselsdagsmærket.

For internationale besøgende er det nyttigt at vide, at engelsk er udbredt i hele parken, hvilket gør kommunikationen lettere for ikke-fransktalende. Derudover er Disneyland Paris kendt for sine spisemuligheder i verdensklasse, der byder på en bred vifte af køkkener for at imødekomme forskellige smag og kostpræferencer.

For at maksimere din tid og minimere ventetiden i køer anbefales det stærkt at bruge FastPass-systemet. Denne gratis service giver dig mulighed for at reservere adgang til populære attraktioner, hvilket sparer dig værdifuld tid under dit besøg.

Endelig, hvis du er interesseret i at erhverve souvenirs, kan du overveje at købe dem sidst på dagen for at undgå at bære dem rundt hele dagen. Hold desuden øje med unikke varer, der er eksklusivt til Disneyland Paris, hvilket gør dine souvenirer endnu mere specielle. Med disse ekstra tips vil du være godt rustet til at begive dig ud på et magisk eventyr i Disneyland Paris.