da Dansk

De bedste seværdigheder
i Rom

Annullérbare billetter
Bliv fleksibel med gratis afbestillingsmuligheder på alle billetter

Samarbejde Getyourguide
Millioner af rejsende har allerede brugt GetYourGuide til at gøre deres rejsedrømme til virkelighed.

Rom er en by fuld af museer, pladser, romerske vartegn og andre højdepunkter. Den italienske by har mere at byde på end blot de vigtigste turistattraktioner i Rom som Colosseum, Pantheon og Peterskirken i Vatikanstaten. Under dit besøg i denne by er disse top 25 af de mest berømte sightseeing og mest populære attraktioner i Rom. Klik på et af de højdepunkter, du skal se eller seværdigheder i Rom for at få flere oplysninger om disse unikke monumenter, museum eller turistattraktioner:

Colosseum

Velkommen symbolet på Rom og et af de syv vidundere i verden. Dette amfiteater har ikke kun en lang og herlig historie, men er også det mest populære monument i verden ifølge en nylig rangordning. Dens charme har en stor indflydelse på turister over tid. I 1829 skrev Stendhal om Colosseum "den smukkeste ruin; den ånder al majestæt i det gamle Rom".

Forum Romanum

Besøg Forum Romanum i Rom? Alle tips og billetter til at besøge de romerske udgravninger af Forum Romanum og den tilstødende Palatinerhøjde.

Pantheon

Pantheon er et gammelt tempel i Rom, der blev genopbygget i det 2. århundrede e.Kr.

Trevi-fontænen

Trevifontænen (italiensk: Fontana di Trevi) er det største og mest berømte springvand i Rom.

Find det perfekte ophold i Rom



Booking.com

Oprindelsen af Rom

Som legenden siger, blev Rom grundlagt i 753 f.Kr. af Romulus og Remus, tvillingesønner til Mars, krigsguden. Efterladt til at drukne i en kurv på Tiberen af en konge i nærliggende Alba Longa og reddet af en ulv, levede tvillingerne for at besejre den konge og fandt deres egen by på flodbredden i 753 f.Kr. Efter at have dræbt sin bror blev Romulus den første konge i Rom, som er opkaldt efter ham. En række af Sabine, Latin og Etruscan (tidligere italienske civilisationer) konger fulgte i en ikke-arvelig rækkefølge.

Rom blev bygget på syv bakker, kendt som “de syv bakker i Rom” – Equiline Hill, Palatine Hill, Aventine Hill, Capitoline Hill, Quirinal Hill, Viminal Hill og Caelian Hill.

Det bedste tidspunkt at besøge Rom på

Det bedste tidspunkt at besøge Rom er fra oktober til april, hvor de fleste turistmængder er forsvundet, og værelsespriserne er lavere. Selvom du har brug for en varm frakke, falder vejret på denne tid af året næsten aldrig under frysepunktet. For varmere vejr – uden mylder af turister og den kvælende luftfugtighed – kom i maj eller september.

12 interessante fakta om Rom

  • Det moderne Rom har 280 springvand og mere end 900 kirker.
  • Næsten 700.000 euro i mønter smides hvert år i Roms Trevifontæne. Indtægterne doneres til Caritas for at hjælpe dem i nød.
  • Romerne havde bygget et vejnet på 53.000 miles i begyndelsen af ​​det fjerde århundrede. Hver romersk mil var omkring 4800 fod og præget af en milepæl, der fødte ordsproget “Alle veje fører til Rom.”
  • I det antikke Rom var det kun tilladt for frittfødte mænd at bære togas, et tegn på romersk statsborgerskab. Kvinder bar stolas, den kvindelige version af togas, lavet af linned.
  • Romas maskot er en ulv, der passede brødrene Romulus og Remus, de mytologiske grundlæggere af Rom.
  • Rom blev hovedstaden i det forenede Italien i 1870 og tog titlen fra Firenze.
  • Loven i Rom tillader katte at leve uden afbrydelser på det sted, de blev født. Vilde katte kan klatre på Colosseums vægge og sove blandt ruinerne af forummet.
  • Kvinder i det gamle Rom farvede deres hår med gedefedt og aske af bøgetræ. De mest populære farver var rød og blond.
  • Det første indkøbscenter nogensinde blev bygget i Rom mellem 107 og 110 e.Kr. af kejser Trajanus. Det solgte en lang række varer og dagligvarer.
  • Roms første universitet, La Sapienza, der blev etableret i 1303 e.Kr., er det største i Europa og det næststørste i verden.
  • Rom har et museum udelukkende dedikeret til pasta.
  • Peterskirken i Vatikanstaten er den største kirke, der nogensinde er bygget.

Republikansk Rom

Rom trådte ind i sin republikanske periode i 510 f.Kr. Romerne, der ikke længere blev styret af konger, etablerede en ny regeringsform, hvorved overklassen regerede, nemlig senatorer og ryttere eller riddere. Imidlertid kan en diktator udpeges i krisetider. I 451 f.Kr. oprettede romerne “Tolv borde”, en standardiseret lovkode, der var beregnet til offentlige, private og politiske anliggender.

Rom fortsatte med at ekspandere gennem den republikanske periode og fik kontrol over hele den italienske halvø i 338 f.Kr. Det var Puniske krige fra 264-146 f.Kr., sammen med nogle konflikter med Grækenland, der tillod Rom at overtage kontrollen med Kartago og Korint og dermed blive den dominerende maritime magt i Middelhavet.

Kort tid efter skubbede Roms politiske atmosfære Republikken ind i en periode med kaos og borgerkrig. Dette førte til valget af en diktator, L. Cornelius Sulla, der tjente fra 82-80 f.Kr. Efter Sullas fratræden i 79 f.Kr. vendte republikken tilbage til en urolig tilstand. Mens Rom fortsatte med at blive regeret som en republik i yderligere 50 år, begyndte skiftet til imperialisme at realisere sig i 60 f.Kr., da Julius Cæsar steg til magten.

I 51 f.Kr. havde Julius Cæsar erobret den keltiske Gallien, og for første gang havde Roms grænser spredt sig ud over Middelhavsområdet. Selvom senatet stadig var Roms styrende organ, svækkede dets magt. Julius Caesar blev myrdet i 44 f.Kr. og erstattet af hans arving, Gaius Julius Caesar Octavianus (Octavian), der regerede sammen med Mark Antony. I 31 f.Kr. overhalede Rom Ægypten, hvilket resulterede i Mark Antonys død og forlod Octavian som den ubestridte hersker over Rom. Octavian overtog titlen Augustus og blev dermed den første kejser af Rom.