da Dansk

Galleria degli Uffizi

Palazzo degli Uffizi er et af de mest berømte og ældste museer i verden, og dette smukke Uffizi -museum findes i Firenze. Uffizi var tidligere et palads ejet af Medici -bankfamilien. Paladset ligger ved siden af ​​Palazzo Vecchio og havde en regeringsfunktion. Faktisk blev Uffizi bygget mellem 1560-1580 på ordre fra storhertug Cosimo I de Medici af Giorgio Vasari til at huse Firmens administrative og juridiske kontorer. Cosimos søn, Francesco, forvandlede først paladsets øverste etage til et kunstgalleri. Herefter blev denne samling kun beriget med det store museum, den er i dag.

Alle billetter og ture

Efter grundig overvejelse har vi udvalgt de bedste ture til Galleria degli Uffizi med vores partner Getyourguide. Disse ture tilbyder den bedste oplevelse for dansk og engelsktalende besøgende.

Højdepunkter

Man starter i værelse et, der er afsat til gotisk kunst fra andre lande end Italien. Rum to til seks er dedikeret til italiensk gotisk kunst fra det tolvte til fjortende århundrede. Den berømte Ognissanti Madonna af Giotto kan f.eks. Findes her. Der skelnes også mellem de naturalistiske påvirkninger, som findes i værelse fire. I værelse tre finder du malerierne af Duccio og hans tilhængere, der viser det modsatte i deres kunstværker.

Værelser syv til fjorten af ​​Uffizi viser kunstværker fra den tidlige renæssance. For eksempel hænger i værelse syv den velkendte hertug og hertuginde af Urbino af Piero della Francesca. Disse portrætter er blandt de første kunstværker fra den tidlige renæssance. Sandro Botticellis velkendte værker, såsom Venus ‘fødsel og Primavera, vises i lokaler ti til fjorten.

I lokaler 44-55 finder du mesterværker fra andre europæiske lande. I værelse 45 har du for eksempel naturismens mestre hængende. Room 43 er et værelse dedikeret til den flamske kunstner Memling. I værelse 55 finder du andre flamske mestre, såsom Rubens og Van Dyck. I værelse 49 er der selvportrætter af Rembrandt. Rum 90-93 viser sene italienske kunstnere, såsom Caravaggio.

Galleria degli Uffizi: En kort historie

Uffizi blev designet af arkitekten Giorgio Vasari og var oprindeligt tænkt som en række regeringskontorer for dommerne i Firenze. Opførelsen af ​​disse kontorer (uffizi) blev bestilt af Granduca Francisco de ‘Medici, søn af Cosimo I de’ Medici. Uffizi blev bygget relativt hurtigt mellem 1560 og 1581.

Francisco oprettede et galleri på bygningens øverste etage. Samlingen blev derefter løbende beriget af medlemmer af De ‘Medici -familien. I 1743 blev ‘kontorer’ sammen med De ‘Medici kunstsamling testamenteret til byen af ​​Anna Maria Luisa, søster til den sidste De’ Medici storhertug: Gian Gastone. Hun var den sidste arving til familien De ‘Medici. Storhertugene i Lorraine -området efterfulgte De ‘Medici -familien og reorganiserede og udvidede samlingen. Til sidst kom galleriet i besiddelse af den italienske stat.

Bygningen er U-formet. Museumslokalerne er placeret på øverste etage.

I 1993 blev en del af paladset ødelagt af en bilbombe, som også ødelagde nogle malerier og alvorligt beskadigede nogle andre. Fem mennesker blev dræbt i angrebet. Det er stadig uklart, hvem gerningsmændene er, selvom mafiaen ofte omtales som mafiaen.

På grund af det store antal malerier, der stadig er i depotet, blev det originale udstillingsrum på 8.000 m² udvidet til næsten 13.000 m² i 2006.

Uffizi er en af ​​de vigtigste seværdigheder i Firenze. I sommermånederne er der ofte lange køer ved indgangen, nogle gange kræver det, at besøgende venter op til fem timer, før de kommer ind på museet. For at forhindre dette kan du foretage en reservation ved en separat skranke på museet.

FAQ: Galleria degli Uffizi

Tirsdag til søndag fra 8:30 – 18:30

Prioritetsbilletter Uffizi fra € 24,00 (book online)
Børn til og med 17 år € 2,00

Piazzale degli Uffizi 6 Firenze

Load More